Scene! ART -den siste forestillingen i Art! triologien.

Scene!ART


Sara Bonnard skal endelig få drømmen oppfylt... å sette opp sin egen forestilling på en teaterscene.  Hun finner lykken på internett, og bestiller en komplett ”lag din egen forestilling på 45 minutter” pakke. Settet inneholder en flatpakket scenografi, rekvisitter, kostyme og en CD med instruksjoner.


Her leker Guandaline Sagliocco med hvordan skuespillerkunsten leder publikum inn og ut av illusjonen og generøst deler de magiske øyeblikkene som oppstår- med hjelp av et minimum av scenografi. En forestilling som viser noe av prosessen bak det å lage en forestilling.


Medvirkende:


Guandaline Sagliocco (Skuespiller)

Anne-Sophie Erichsen (Regi)

Vibeke Lie (Produsent)

Tor Arne Ursin (Stemme)

Silje Steinsvik (Scenografi, Kostyme)

Nadine Esteve (Lyddesign)

Jean-Vincent Kerebel (Lysdesign, Fransk stemme)

Einar Ottestad/Agnar Ribe (Diverse tekniske løsninger)

Dag Jenssen (Foto)

Co produksjon med Grenland Friteater


Scene ! Art er en familieforestilling  med varighet på 50 minutter.

Den co-produksjon med Grenland Friteater, støttet av Spenn, Telemark fylkeskommune og Fond for Utøvende kunstnere.


Bakgrunn:


Forestillingen Scene ! Art, som tar for seg teaterkunsten, har blitt til som en følge av ensemblets arbeid med kunsten som fenomen. Den siste i en triologi med forløperne ”Voff! Art” , om billedkunst og ”Tone! Art” om musikk.


Siden premieren på Showbox i desember 2014 har forestillingen turnert både i Norge og Frankrike. Scene!Art gjestet blant annet begge Louvre museum, Momix festival, A Pas Conté Dijon festival, Scene Nasjonal Macon og Nordisk festival Les Boreales, PIT festival I Porsgrunn og Mini Midi Maxi festival I Bergen I 2017. I november 2016 reiste Sagliocco Ensemble med Scene!Art til Les Coups de Théâtre i Montreal, Canada.


Utdrag fra pressen:


Ideen om å konstruere en teaterforestilling foran øynene på publikum er en pedagogisk genistrek. Det profesjonelle  uttrykket gjør at innblikket i den kunstneriske prosessen med å lage teater ikke bare blir en artig idé,men også kunstnerisk interessant. Scene!Art er en forestilling som kommenterer seg selv og teaterkunsten, men som samtidig evner å gjøre det på en morsom og tilgjengelig måte.. Ofte er denne typen selvrefleksivitet forbeholdt mer alvorstunge produksjoner, men her er det humor og lekenhet som snur speilet mot oss selv. Det er forfriskende å se.

(Periskop - Ole Hval)


“Scène art! formidler en bedårende utforskning av teaterverdenen og alt den kan mane frem innenfor scenerommets vegger kun med én kostyme og et par rammer laget av tre. Dette er teaterundervisning slik vi liker det!”

(13.11.16 Kritikk i Mon(Theatre).qc.ca nord-amerikansk premiere - Daphné Bathalon)


“Jeg har vært kulturkontakt på skole i mer enn ti år og har fått være med på mange flotte produksjoner, men dette er noe av det absolutt beste jeg har opplevd! Skuespilleren var FANTASTISK, historien var fengslende, og samspillet med lyd/lys gjorde dette til en mer  enn magisk opplevelse som både elever og lærere kommer til huske leeeenge.”

(Utdrag tilbakemelding fra lærer etter å ha sett Scene!Art) 


Forestilling er støtte:  Spenn.no, Fond for Utøvende Kunstnere og Vestfold og Telemark fylkes kommune.