Mini Louvres

Mini Louvres


Mini Louvres er en lavterskel kunstformidling; en vill, pedagogiskpoetisk forestilling som egner seg godt som familieforestilling.
Forestillingen Mini Louvres er en 15 minutter intensiv guidet tur inn i et veldig trangt museum, og viser noen av verdens mest verdifulle mesterverk. Guiden, Madame Louvres, er en svært engasjert kunsthistoriker som snakker norsk og fransk om hverandre, og som blander fritt historiske fakta med historiske «fake news». 

Enkelte bilder er en del av den faste utstillingen i Mini Louvres, mens de andre bildene skreddersys etter hvem som er modell, og etter utstillingens kunsthistoriske vinkling. Nytt materiale lages ut i fra hvilke karaktertrekk og mennesketyper som deltar i det spesifikke arrangementet. 
Publikum får møte de originale og høyst levende modellene som ble brukt til å lage bildene, men får også se de meste vanlige og kjente versjonene av bildene på i-paden til Madame Louvres. Møtet med de levende modellene gjør Mini Louvres til en unik kunstopplevelse. 


Mini Louvres er et samarbeidsprosjekt mellom Sagliocco Ensemble og Teater Prospero. Samarbeidet startet i 2015, og forestillingen hadde premiere under Porgsrunn Internasjonale Teaterfestival (PIT) samme år. 

I den opprinnelige forestillingen var det fem mevirkende (modeller) fra seniorteatergruppen Fratelli Gammelinni, i alderen 65-89 år. 
Prosjektet har utviklet seg siden den gang, men er fremdeles basert på et samarbeid med lokale amatører, og frivillige med variert utseende og alder som har fellestrekk med kjente modeller i historiske mesterverk.


Videolink Mini Louvres:

https://vimeo.com/285604005/3d9b0c9814


Utdrag fra pressen:


Vi falt for denne lekefulle ideen fra kompaniene Teater Prospero & Sagliocco Ensemble, som tilbyr publikum en episk og klovnisk visitt av et museum der alt sklir ut ... Det må sies at denne overdiplomerte historikeren fra Oslo snubler raskt i denne rekkefølgen av mesterverk, som er mer levende enn noensinne. Hvorfor liker vi? Fordi dette er den type forestilling som ubestridelig bringer deg til å fortsette samtalen med barna dine hjemme som gir muligheten til å dele, snarere enn den evige lesingen på kvelden, et lykkelig øyeblikk av kunsthistorie på grunnlag av en oppslukende opplevelse”.

(Anmeldelse: Culture Cirque - 12. juni 2019)


Medvirkende:

Regi: Jose Maria Lopez

Skuespiller: Guandaline Sagliocco

Tekst: Guandaline Sagliocco

Ide konsept: Teater Prospero

Produksjon: Sagliocco Ensemble og Teater Prospero

Produsent: Vibeke Lie